CarolinaNystén Sanoja sydämestä

Antakaa naisten olla!

Kirjoittamalla Googlen hakukenttään ”Women should…” ovat kolme ensimmäistä tulosta järkyttäviä: ”stay at home”, ”not work” ja ”be seen not heard”. Vastaavasti miesten kohdalta löytyi ainoastaan yksi suomenkielinen ehdotus ja se oli, että ”miesten pitäisi asettaa naiselle rajat”.

Niin Suomessa kuin myös ympäri maailmaa naisten asema on edelleen heikompi kuin miesten, kun tarkastelun kohteeksi otetaan ihmisoikeudet, turvallisuus sekä työ- ja koulutusmahdollisuudet. Maiden välillä on toki eroja, mutta naisiin kohdistuva epäoikeudenmukainen ja ihmisoikeuksia polkeva kohtelu on laajuudeltaan kansainvälinen ongelma. Luulemme Suomen edustavan tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia, mutta samaan aikaan Suomi edustaa EU-jäsenmaista toisiksi suurinta määrää siinä, miten paljon naiset saavat osakseen väkivaltaa. Suomen naisista 47 prosenttia on kokenut fyysistä, henkistä tai seksuaalista väkivaltaa. Surullisinta on se, että naisiin kohdistuva väkivalta on pääosin miesten harjoittamaa. Väkivalta on siis sukupuoleen perustuvaa

Saimme vastikään lukea 16-vuotiaan suomalaistytön äärimmäisen surullisesta kohtalosta. 16-vuotias tyttö pakotettiin satoihin seksuaalisiin kanssakäymisiin. Tyttöä kaupanneet miehet saivat teosta ainoastaan parin vuoden tuomion. Uutinen levisi laajalti sosiaalisessa mediassa. Asiaa kommentoineet ihmiset olivat tapahtuneesta vihaisia ja toivoivat tiukempia rangaistuksia. En onnekseni törmännyt yhteenkään kommenttiin, jossa miesten tekoa olisi puolusteltu. Tällä hetkellä Suomessa hyväksikäyttäjä kuitenkaan harvoin joutuu kantamaan vastuun teostaan. Tilanteet päätyvät lopulta ”sana vastaan sana”- asetelmaan, jossa uhri kärsii entistä enemmän. Teosta vastuuseen joutuessakin rangaistukset ovat erittäin pienet, ottaen huomioon hyväksikäytön vaikutuksen uhrin elämään. Sakkojen maksaminen tai parin vuoden tuomion istuminen on pieni hinta uhrin loppuelämän tuhoamisesta. Jos poliisi jättää asian tutkimisen kesken sen haastavuuden takia tai jos ja kun rangaistukset ovat liian kevyitä, antavat ne uhreille viestin etteivät he ole arvokkaita. 

Yhteiskunta on pitkään edistänyt ”pojat ovat poikia” asennetta niin kouluissa kuin työpaikoilla. Lukemattomat naiset ovat kärsineet joutuneensa objekteiksi miespuolisten työntekijöiden silmissä. Olen kuullut useiden miesten rehvastellen ja ylpeillen kertovan siitä, miten he haastavan työnsä ohessa tyydyttävät tarpeitaan ostettujen naisten kanssa baarien vessoissa. Tai miten miespuoliset kollegat heittävät femmat toisilleen päästyään sihteerin hameen alle. Näiden kyseisten miesten harrastama toiminta ei perustu molemminpuoliseen kunnioitukseen, vaan omien mielihalujen toteuttamiseen ja oman egon pönkittämiseen. Jälkeenpäin nämä naiset ovat miesten silmissä likaisia ja omien sanojensa mukaan, he eivät voisi kuvitellakaan jakavansa elämäänsä näiden kyseisten naisten kanssa. Hetkelliseen mielihyvään näiden naisten arvo kuitenkin riittää. Tämä ilmiö ei onneksi kuitenkaan kosketa kaikkia miehiä. On olemassa miespuolisia kollegoita ja työnantajia, jotka arvostavat naisen pätevyyttä ja älykkyyttä, eivätkä etsi työyhteisössä naisesta hauskanpitoa.

2012 Intiassa, Delhissä 23-vuotias naisopiskelija joutui miesjoukon raiskaamaksi ja kuoli lopulta raiskauksesta koituneisiin vammoihin. Tämän jälkeen Intiassa on jatkuvasti tullut julkisuuteen yhä useampia raakoja joukkoraiskaustapahtumia. Nyt saimme taas kuulla, miten kaksi teinityttöä raiskattiin ja lopulta heidät löydettiin hirtettyinä samasta puusta. Uhreiksi joutuvat helposti ne naiset, joiden koulutustaso on alhainen ja jotka eivät tiedä oikeuksistaan ja näin ollen Intiassa naisia sortavat miehet pystyvät helpommin välttämään rikosoikeudelliset seuraamukset. Ilmiöstä tekee entistä surullisemman se, että kun vihdoin Intiassa tiukennettiin joukkoraiskausten rangaistuksia, kommentoi tiukennusta Uttar Pradeshin johtavan puolueen johtaja sanomalla ”poikien olevan poikia”.

500 000 - 2 000 000 ihmistä joutuu vuosittain ihmiskaupan uhriksi. Heistä 80 prosenttia on tyttöjä ja naisia. Suurin osa ihmiskauppiaiden uhreista päätyy prostituoiduiksi tai muuten seksiteollisuuden palvelukseen. Rikollinen toiminta, kuten huumekauppa, ottaa uhreikseen heikoimmat ihmiset, eli tässä tapauksessa tytöt ja naiset. Tytöt ja naiset ovat rikollisen toiminnan keskellä arvottomia pelinappuloita, jotka joutuvat elämänsä ajan lukuisia kertoja kaupattavaksi ja hyväksikäytettäväksi. Heidän oikeus päättää elämästään riistetään, eikä toivoa paremmasta ole enää jäljellä. Ihmiskauppa on nopeinten kasvava rikollisuuden muoto, jota on vaikeaa tutkia ja kitkeä. Tälläkin hetkellä ihmiskaupan uhreja on tilastojen mukaan noin 27 miljoonaa ihmistä. Nämä 27 miljoonaa eivät ole jossain kaukana orjina, vaan voimme tietämättä törmätä päivän aikana Suomessakin ihmiskaupan uhreihin.

Huolimatta suuresta naisiin kohdistuvasta väkivallan määrästä Suomessa, on maallamme mahdollisuus puuttua maamme epäoikeudenmukaisuuksiin ja muodostua esimerkiksi maailmalle. Suomi tunnetaan tasa-arvoa edistävänä maana ja toivon, että tasa-arvo on jatkossakin Suomen vahvuus ja valttikortti. Muutos suomalaisessa yhteiskunnassa voi tapahtua vain, jos meissä suomalaisissa on tarpeeksi tahtoa tunnustaa tosiasiat ja rakentaa tytöille ja naisille parempi tulevaisuus. Onko meillä, naisilla ja miehillä, tarpeeksi tahtoa tehdä Suomesta jokaiselle turvallinen paikka asua, elää ja tehdä töitä? Kun me teemme muutokseen, se huomataan ja sen vaikutus leviää myös muualle maailmaan.

Toivon, että jonain päivänä Googlen hakusanatkin tuovat esille naisten yhdenvertaisuuden ja laajan mahdollisuuksien kirjon. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"woman should have an identity beyond her looks katrina kaif (interview)"
"woman shoulders"
"woman should be two things classy and fabulous"
"woman should treat her man"

"man should love the woman more"
"man should pay everything"
"man should sleep on which side of the bed"
"man shoulder width"

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tässäkin keskustelussa kuvaavaa on, että siinä ei mainita mitään prostituoituja käyttävistä miehistä, jotka ovat todellinen syypää ilmiölle: joidenkin miesten pakonomainen tarve alistaa, sortaa ja riistää naisia.

http://yle.fi/uutiset/vahemmistovaltuutetun_edusta...

Lähes aina kun prostituutiosta keskustellaan, sitä lähestytään -- hienosti sanottuna -- tarjontateoreettisesti, mutta jos oikeasti haluataan parantaa naisten asemaa ja kyseenalaistaa vallitseva sukupuolijärjestys, jossa mies on perheen pää; naiset ja lapset miehen alamaisia, olisi syytä painottaa kysyntäteoreettisia tekijöitä.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Kerrotko mistä tiedät tämän "faktan"?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Tässäkin keskustelussa kuvaavaa on, että siinä ei mainita mitään prostituoituja käyttävistä miehistä, jotka ovat todellinen syypää ilmiölle: joidenkin miesten pakonomainen tarve alistaa, sortaa ja riistää naisia."

Ei kun siinä on kyseessä biologinen halu n***a, joka nyt on lieveilmiöistään huolimatta kaiken ihmiskunnan jatkuvuuden perustava tekijä. Toki on olemassa erilaisiin alistus yms. fetisseihin taipuvaisia ihmisiä, mutta se voi kummin päin tahansa. Vaikka tutkimusten mukaan monilla prostituoituja käyttävillä miehillä onkin parisuhde, ei se tarkoita, että heillä olisi seksiä silloin kun haluavat. Jos joku nainen seksiä vapaaehtoisesti antaa rahasta niin silloinkin kyse on vain seksinhalusta, ei mistään alistamisesta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

"Prostituoituja käyttävät miehet". Pitää muistaa, että luokittelu prostituoituihin ja ei pristituoituihin naisiin on sosiaalinen konstruktio. Tässä jaottelussa luodaan konstruktio, että olisi kaksi ihmisryhmää: prositutuoidut ja kunnolliset naiset. Tämä jako on kuitenkin sosiaalinen konstruktio ja kielen muodostama luokittelu. Ilman tätä luokittelua voisimme puhua vain miehistä, jotka harjoittavat seksiä naisten kanssa.

Prostituoitu tai seksityöläinen on samalla tavoin sosiaalisesti konstruoitu luokittelu ja käsitteellistäminen, kuin homoseksuaali ja heteroseksuaali.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Koska suurin osa prostituutiota käyttävistä miehistä on perheellisiä. Tarkoittaako tämä sitten yleistyksenä että suurin osa perheellisistä miehistä on juuri näitä naisten alistajia ja kurittajia?

Vai tarkoittaisikoha tämä sitä etteivät naiset joko halua harrastaa seksiä miestensä kanssa, tai yli päätään harrastavat sitä miesten tarpeeseen nähden vähäisesti. Jolloin nämä miehet käyttävät kyseisiä palveluita ja luultavasti tämän johdosta voivat olla tyytyväisinä parisuhteessa? En tosin halua ottaa kantaan tähän pohdintaan sisältyviin moraaliongelmiin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kun minä kokeilin tuota Google hakua, niin saamani kolme ensimmäistä tulosta olivat:

"Ten Things Women Should Never Say to Their Men"
"The Girls You Should Be Marrying"
"Why Women Should Rule the World"

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Minulle syntyi käsitys, että kirjoittaja tulee piireistä, joissa vielä joitakin sukupolvia sitten naiset itse pitivät epäonnistumisena sitä, jos joutuivat menemään työelämään. Rikkaimpien ihmisten parissa tämä oli tavallista vielä vähän aikaa sitten. Itse tiedän useita miehiä, jotka oat ottaneet avioeron osittain sen vuoksi, että vaimo ei halunnut jakaa riittäästi taloudellisia vastuita perheessä. Globaalisti on vielä myös joissain maisa yleistä, että vaimo on kotirouva tai työskentelee osa-aikaisesti. Ne miehet, jotka eivät saa hyvin tienaavaa vaimoa sitten joutuvat tyytymään tällaiseen vaimoon ja puheissaan sitten myötäilevät vaimoehdokkaittensa mielipiteitä.

Tosiasiassa globaalisti maailmassa on valtava määrä naisia, jotka mielellään avioituisivat itseään parempituloisen miehen kanssa. Feministeillä on kummallinen logiikka siinä, että heidän mielestään ne miehet, jotka avioituvat itseään pienempituloisten naisten kanssa tekevät väärin ja riistävät naisia, kun paremminkin voisi ajatella, että ne naiset, jotka haluavat avioitua varakkaamman miehen kanssa ovat syypäitä tilanteeseen.

Ilmeiseti kirjoittaja haluaisi korjausta tilanteeseen siinä mielessä, että naiset avioituisivat muilla perusteilla, kuin miehen varallisuuden perusteella, mutta feministien retoriikassa tämä vain täytyy pukea muotoon: "Miessiat törkeästi hyväksikäyttävät pienituloisia naisia suurien tulojensa ja paksujen lompakkojensa avulla".

Matias Härkönen

Minusta pitäisi ensiksi määritellä mitä tasa-arvo on? Minusta se on sitä, että kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet menestyä, kouluttautua ja tulla kohdelluksi (varsinkin valtion toimesta). Jos määritelmä on tuo, niin miehethän on se epätasa-arvoisin ryhmä. Meillä on nimittäin vain kaksi epätasa-arvo ongelmaa tässä maassa. Asevelvollisuus ja miesten asema huoltajuuskiistoissa.

Jos tasa-arvoon lasketaan kaikki muukin, niin raja on kuin veteen piirretty viiva. Naiset kokevat ehkä väkivaltaa parisuhteissa, mutta miehen riski kokea väkivaltaa ylipäänsä (turpaan vaikka kadulla) on moninkertainen. Korkeakoulutuksessa naiset on yliedustettuja miehiin nähden.

Minusta esim. raiskaukset ja prostituutio ei ole tasa-arvo kysymyksiä. On tietysti selvää, että naisia tulee raiskatuksi enemmän kuin miehiä, mutta ei se ole tasa-arvo kysymys sen varsinaisessa merkityksessä. Raiskaus on rikos, ja minusta raiskaajilta voidaan katkaista vaikka vehkeet irti. Prostituutio sen sijaan tulisi laillistaa. Näin suosittelee mm. YK:in. Vain laillistamalla prostituution, voimme kitkeä sen ympärillä pyörivän rikollisen toiminnan sekä varsinkin ihmiskaupan. Pitää jälleen kerran erottaa rikollinen toiminta siitä, että Suomessakin ammattia voi harjoittaa vapaaehtoisesti ja laillisesti ja näin moni tekeekin.

Näin siis Suomessa. Maailmalla naisten tasa-arvo onkin sitten ihan eri asia.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Minusta tasa-arvo tarkoittaa sitä, että laki ei tee eroa naisen ja miehen välille. Tässä suhteessa näkisin miesten olevan alistetummassa asemassa, mm. puolen vuoden pakkotyön suhteen.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Naisen pahin vihollinen taitaa usein olla toinen nainen,sekä työelämässä että muutoinkin,,,!

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Syyllistämisellä ei tasa-arvoa luoda. Amerikassa tälle on termistönsäkin.

White guilt = kaikkien valkoisten kuuluisi tuntea syyllisyyttä marginaalin suorittamasta rasismista.

Male guilt: kaikkien miesten kuuluisi tuntea syyllisyyttä marginaalin suorittamasta väkivallasta.

Martti Laines

Blogin kirjoittajallakin on premissi "pojat ovat poikia". Sillä hän näkee ongelmaksi vain naisiin kohdistuvan väkivallan - vaikka väkivallan uhreista yli 80% on miehiä.

Muilta osin kovin sekava kirjoitus, jostä jäi päällimmäisenä ajatus kirjoittajan halun purkaa omaa pahaa oloaan hänen maailmassa näkemästään epäoikeudenmukaisuudesta.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Carolina Nystén:
"Niin Suomessa kuin myös ympäri maailmaa naisten asema on edelleen heikompi kuin miesten, kun tarkastelun kohteeksi otetaan ihmisoikeudet, turvallisuus sekä työ- ja koulutusmahdollisuudet"

Suomessa...

IHMISOIKEUDET: naisten ihmisoikeuksia huomioidaan erityishuomiointien kautta toisin kuin miesten, esim. naisiin kohdistuva väkivalta

TURVALLISUUS: naiset ovat vähemmän väkivallan kohteena kuin miehet

TYÖMAHDOLLISUUDET: naisilla ei ole kenenkään ulkopuolisen heille asettamia työn tekemisen rajoitteita

KOULUTUSMAHDOLLISUUDET: naisilla paremmat mahdollisuudet kuin miehillä naisia/tyttöjä suosivan peruskoulujärjestelmän ansiosta

Että näin.

Antti Jokinen

Tuli itsellenikin mieleen, että taas yksi tiettyjen tahojen levittämän propagandan uhri.

Jukka Mäkinen

"Saimme vastikään lukea 16-vuotiaan suomalaistytön äärimmäisen surullisesta kohtalosta. 16-vuotias tyttö pakotettiin satoihin seksuaalisiin kanssakäymisiin. Tyttöä kaupanneet miehet saivat teosta ainoastaan parin vuoden tuomion"

Suomalaistyttö??? Kokoomusfakta??

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tämä bloggaus on tyypillistä vihapuhetta, jossa Intassa suoritettu raiskaus kaadetaan suomalaisen miehen syyksi ja rinnastetaan siihen, että suomalaismiehet harjoittavat tilapäisiä seksiuhteita eivätkä naisten tavoin tyydy siveellisesti harjoittamaan seksiä va in avioliitoissa ja parisuhteissa. Huumejengin tyttöjäseneen vasikoinnista kohdistettu kosto rinnastetaan siihen, että joku mies on iskenyt työkaverinsa.

Bloggaaja yrittää vedota naisiin, jotta nämä pysyttelisivät perinteisessä siveellisessä seksuaalimoraalissa ja vastustavat miesten odotuksia seksuaalisesta vapaudesta, koska liika vapaus johtaa vain väkivaltaan naisia kohtaan. Tämän ajattelutavan mukaan miehet tulevat sitä väkivaltaisemmiksi, mitä enemmän ja helpommin he seksiä saavat naisilta.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Muutaman päivää sitten luin lyhyesti aivan samoilla sanoilla aloitetutun feministi blogin Yhdysvalloista. Tähänkö on ajauduttu? Eikö Suomessa voida keskustelua pohtia suomalaisittain vaan pitääkö jutut kopioida maailmalta?

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Kyllä nää Suomen korvaukset on ruhtinaallisia 7000 euroa, kun sadat on raiskannut voi jee...toi mies jäi kumminkin voiton puolelle.
Itselläni kokemus tappavasta aseesta päähän (petanque-kuula pitkässä villasukassa) tappaa yleensä ensi kerrasta, 1000 euroa. Sen jälkeen luin lehdestä miehestä, joka sai 2000 virheellisesti väitetystä raiskaussyytteestä, olisiko mukavampaa saada tappavasta aseesta päähän?

Ilkka Huotari

Olen samaa mieltä tuomioista/korvauksista.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Riippunee siitä. mitä tapahtui. Kuulostaa siltä, ettei kallonmurtumia paljon tullut kun korvaus oli niin pieni. Kuhmu? Raiskaussyytteillä voi koettaa heittää toisen vuosiksi vankilaan, joten siitä sietääkin sakottaa.

"olisiko mukavampaa saada kuhmu päähän, kuin joutua syyttömänä kahdeksi vuodeksi lukkojen taa?"

Jokainen tietää vastauksen. myös sinä. Vahingonteoissa kaiketi Suomessakin tuomitaan seurausten mukaan, eli kuhmusta ei paljoa saa, mutta jälkimmäisissä voi saada, jos voi osoittaa vaikkapa taloudellisia menetyksiä työpaikan menetyksen takia tms.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Juurihan tuomioistuin totesi kiistellyssä tapauksessa että revolverilla toista päin ampunut henkilö ei syyllistynyt tapon yritykseen. Koska henkilö väittämänsä mukaan näki ettei patruuna ollut kohdalla ja lisäksi ilmeisesti 1/6 mahdollisuus todennäköisesti tappaa ihminen ei riitä lain kohdan täyttämiseksi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Muistaakseni Kotkassa oli joitakin vuosia sitten tapaus, jossa huumeiden käyttäjillä oli syntynyt riitoja keskenään ja yhtä tyttöä epäiltiin vasikoinnista. Tämän seurauksena tyttöä pahoinpideltiin ja hänet pakotettiin "korvaukseksi" vasikoinnista myymään seksiä. Tekijät saivat sitten tuomion teoistaan. Ainoa tapaus jossa suomalainen on ollut uhrina.

Blogin kirjoittaja voi tietenkin vedota: "Mitä väliä on sillä oliko uhri suomalainen vai romanian romani?" Kuitenkin meidän täytyy kysyä mikä oli perimmäinen syy tytön kohtaloon? Romanien syrjintä ja lohduton asema Romaniassa, vai suomalaisten yksinäisten miesten halu ostaa seksiä? Johtuuko kerjäys suomalaisten halusta antaa rahaa kerjäläisille vai ...

Seppo Tarvainen

"Niin Suomessa kuin myös ympäri maailmaa naisten asema on edelleen heikompi kuin miesten, kun tarkastelun kohteeksi otetaan ihmisoikeudet, turvallisuus sekä työ- ja koulutusmahdollisuudet."

Olen eri mieltä jokaisesta tarkastelun kohteesta. Miesten turvallisuus on naisia kehnompi, koska esimerkiksi Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan väkivaltaan kuolleiden määrä on miesten kohdalla naisia korkeampi jokaisessa maailman valtiossa. Työmahdollisuudet ovat Suomessa miehillä heikommat, minkä todistaa se, että miesten työttömyysaste on naisia korkeampi, varsinkin pitkäaikaistyöttömissä. Koulutuksen tasa-arvosta kertonee kaiken se, että Suomen yliopistoista valmistuu miltei kaksi kertaa enemmän naisia kuin miehiä, ja valtaosa koulupudokkaista on poikia.

Ihmisoikeudet on hankalan laaja käsite, mutta siinäkin olen eri mieltä ainakin jossain mielessä. Esimerkiksi pakollinen asevelvollisuus on mielestäni ilmiselvä miesten ihmisoikeutta loukkaava traditio. Vai miltä Carolinasta tuntuisi jos sinut pakotettaisiin sukupuolesi takia vähintään puolen vuoden pakkotyöhön? Toinen esimerkki olkoon Amnesty, joka ei ole koskaan kampanjoinut miehiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi, vaan keskittyy pelkästään naisiin. Vaikka miehet kokevat naisia enemmän väkivaltaa. Pitäisikö tämä ihmioikeusjärjestön toiminta tulkita niin, että miehet eivät ole ihmisiä, vai niin että miehillä ei ole ihmisoikeutta?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Googlen hakutulosehdotuksethan ovat siitä jänniä, että hakukone oppii millaisia hakuja käyttäjä suosii ja tekee ehdotukset osittain sen mukaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Erittäin tärkeä havainto. Tuota en tiennytkään.

Matias Härkönen

En edes viitsinyt puuttua tuohon Google hakuun, sillä se on tunnettu siitä että sitä voi "manipuloida" ja että antaa todella hasukojakin ehdotuksia. Carolina vaikuttaa fiksulta nuorelta, mutta tässä blogissa lähti hiukan ehkä mopo keulimaan. Tässä muutamia hauskoja jos haluaa katsella noita

https://www.google.fi/search?q=funny+google+sugges...

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Millä ihmeen perusteella miesten kehuskelu naissaavutuksillaan esimerkkinä oli sihteeri = joukkoraiskaus Intiassa? Tai = ihmis- tai huumekauppa?

Pojat ovat poikia ja heillä on täysi oikeus siihen, vaikka joku muuta haluaisikin.

Käyttäjän opakonda kuva
Olli Suominen

Luonnollisestihan joukkoraiskauksen voi rinnastaa siihen että hässitään sihteerin kanssa. Ahh, ja johan tuli syyllinen olo kaikesta siitä ikävästä mitä jotkut miehet jossain ovat tehneet ja tekevät - ilman että minulla on siihen mitään arpaa. Mutta se taisi olla tarkoituskin?

Ei tarvinne kirjoittajankaan ihmetellä miksi naisasialiike alkaa olla vaikeuksissa. Hyvä asia on vesitetty tällaisella aivan käsittämättömällä vihan lietsonnalla ja syyllistämisellä, jossa logiikalla, tieteellä ja rationaalisella ajattelulla ei ole enää mitään osaa eikä arpaa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Googletin "miehen kuuluu" ja sieltä tuli seuraavat osumat:

Miehen kuuluu tehdä aloite
Kuuluuko miehen maksaa
Kuuluuko miehen tarjota

Sanoilla "miehen pitää" tuli seuraavat:

Miehen pitää olla mies
Miehen pitää tehdä aloite
Miehen pitää tehdä mitä miehen pitää tehdä

Että jos joku miettii onko maskuliinisuudelle asetettu raameja joihin miehiä survovat paitsi eniten naiset, myös toiset miehet, niin kyllä niitäkin näkyy tällä hakukonetekniikalla olevan.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Ilmeisesti sinun feministisestä näkökulmasta kirjoittelu viikko ei tarkoita kommentteja ;)

Jarno Liedes

"Niin Suomessa kuin myös ympäri maailmaa naisten asema on edelleen heikompi kuin miesten, kun tarkastelun kohteeksi otetaan ihmisoikeudet, turvallisuus sekä työ- ja koulutusmahdollisuudet. "

Jo heti ensimmäisen misantrisen lauseen voi kumota ihan tiedolla. Vinkkaan siihen näin: mikä on sukupuolijakauma yliopistoissa esim?

Niin. Ei kannata vihassaan silti alkaa mölisemään ihan mitä sattuu. Toiseksi, miehesten työtapaturmat ovat moninkertaisesti isommat lukumääräisesti.

Ei voi kuin ihmetellä ihmisten tietämättömyyttä. Kokoomus on oikea puolue sinulle.

Ps. "Yhteiskunta on pitkään edistänyt ”pojat ovat poikia” asennetta niin kouluissa kuin työpaikoilla. "

Answer: tuo voidaan myös tulkita kunte itselleni lukiossa kävi;meidän luokkamme pojat olivat mm. äidinkielen opettajalle alemmantason ihmisiä. Kun tytöt saivat 10, se oli hyvä, kun pojat yltivät 7 arvosanaan tuli hän ilkikurisesti silittämään näitä "onnistujia". Kun joku "hyvistä tytöistä" sai 8 oli melkein itku opettajalla...Hän piti luokan tytöille extratunteja. Mutta pojat olivat hyviä kun saivat 6 ja 7 numeroa. Ilmeisesti hän katsoi meidän saavuttaneen "huippumme".

Ja muutenkin, ei kukaan välitä 5000 vuosittain kadonneesta ja syrjeytyneestä pojasta, mutta 10 tyttöjen henkisestä "lastista" puhutaan. Ero vain, että pojat eivät koskaan tule saamaan apua tai pääsemään elämäään, 10 tyttö todennnäköisesti taas on julkisessavirassa loppuelämänsä. Kumpikohan on suuremman kyyneleen arvoinen?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Googlen hakutulokset ovat ymmärtääkseni jossain määrin personoituja, eli hakutulokset eivät ole välttämättä kahdella ihmisellä, kahdella selaimella (en ole varma), kahdella päätelaitteella välttämättä samat.

Eli nykyään hakutulokset kertovat myös hakijasta jotakin.

Vai onko niin, että oikeastaan puhut hakuehdotuksista? Ne ovat toisten tekemiä hakuja, mutta nekin saattavat olla lokalisoituja.

Entä miksi kukaan hakisi noilla hakutermeillä? Kirjoittaja tuntuu tietävän. Minä en tiedä. Helppo oletus olisi se, että haetaan vahvistusta omille ajatuksille, mutta mitä ne ajatukset ovat? Ne voivat olla siihen suuntaan, että naiset ovat perseestä, mutta ne voivat olla, kuten kirjoittajakin todeksi näyttää myös sitä, että maailma (miehet) on perseestä.

Se ei ole kummallista. Kummallista on se, että ensiksi sanot hakeneesi englanniksi ja sitten suomeksi. Eivätkö hakutulokset sopineet aiheeseen? Tai no. Englanniksi minulla ei ehdota yhtään mitään miehiä kokeiltaessa.

Suomeksi naisesta tulee lähinnä: "naisen pitää olla hoikka." "Naisen pitää olla timmi."

Mutta ovat googlen hakuehdotukset hyviä indikaattoreita mistään? Minusta eivät, kuten jo vähän mainitsikin.

Minä en osaa sanoa pojat on poikia asenteesta kuin että olen jo sitä sukupolvea, joka on pääasiallisesti naisten kasvattama. Tai no. Ainahan se on niin ollut, nyt se on sitä vain vielä vahvemmin. En ole moista asennetta huomannut ja pidän sitä myyttinä, että poikia kohtaan jotenkin tietoisesti oltaisiin lepsumpia. Ennemminkin se on sitä, että nykyään ei ole mitään keinoja käsitellä ongelmayksilöitä ja pojat ovat taipuvaisempia "laumataantumaan", eli ammattikasvattaja murenee. Ei jaksa sen saman äpärän kanssa tapella päivästä toiseen ja varsinkaan siinä tapauksessa, kun hän on virheellisesti antanut kerran periksi ja sitä on ollut seuraamassa kymmenkunta muuta silmäparia ja tehnyt omia johtopäätöksiään.

Ymmärrän, että pojat olivat kasvattajien poikia joskus 60 -luvulla, mutta nykyään se on aikamoista huuhaata. Samalta aikakaudelta on myös peräisin se, että pojille pitäisi aina antaa varmuuden vuoksi selkään. Jos eivät ole menossa pahantekoon, ovat sieltä tulossa.

Itse olen kasvattajana erittäin huono sanomaan ei - tyttärelleni. Pojalle ei tee mitään heikkoa pistää mitään rajoja mihinkään. Oletan myös jostain syystä aina, että vika on pojassa kun jotakin tapahtuu. Myöskin vaadin häneltä ihan selvästi enemmän.

Pidän sitä rasittavana piirteenä itsessäni ja pyrin korjaamaan sen. En kuitenkaan niin, että pyrin kohtelemaan poikaa samalla tavalla kuin tyttöä, vaan niin, että pyrin kohtelemaan tyttöä kuten poikaa. Se on vaikeampaa.

Hyvä kysymys on, että siinäkin tilanteessa, että kykenen edes 80% asioissa pitämään saman kohtelun tytöllä kuin pojalla, kumpi todennäköisemmin kuvittelee joskus teini-ikäisenä tai aikuisena tulleensa kohdelluksi "rankemmin"? Kumpi tulee todennäköisemmin ilmaisemaan sen?

Ja kumman ilmaisun ympäröivä maailma tulee ottamaan tosissaan? Kummalla on monopoli määritellä "tunnenormit"?

Niinpä.

http://media.tumblr.com/tumblr_m9w6r0retv1qctkcl.jpg

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Google seuraa käyttäjiä ja mukailee hakutuloksia aiempien sivulatausten perusteella...

Minä en ole vastaavia hakuja ikuna tehnyt joten kuukkeli arvaamalla ehdottelee mm. deittejä.

Naisen kirjoittama deittisivusto naisille.

Ten Things Women Should Never Say to Their Men

Miehen kirjoittama deittisivu miehille

12 Types Of Women You Should Date

Naisen kirjoittama tarina siitä miten naisten tulisi mm. pyytää harvemmin anteeksi töppäilyään koska miehet ovat sikoja.

23 Things Every Woman Should Stop Doing

Kimmo Laakkonen

Mun ensimmäinen kirjoitus Uuteen Suomeen.

Mua henkilökohtaisesti häiritsee tälläisissä mielipiteissä että vedetään kautta rantain googlen englannin kielisen haun tai Intian kautta perustelee että asiat on jotenkin huonosti Suomessa. Intiassa tapahtuvat joukkoraiskaukset on aivan hirveitä tapahtumia eikä niitä voi mitenkään hyväksyä.

Mutta miten ne liittyy Suomeen? Sitä viittausta en ymmärrä. Mä en miehenä ota taakkaa Intiassa tapahtuvista asiosta. En ole ylpeä suomalaisena miehenä suomalaisesta väkivaltakulttuurista. Suomalaiset miehet lyö liikaa. Se on selvä. Toisaalta on faktaa on että miehet yleensä lyö toisia miehiä ei naisia. Sitten on se myös faktaa että lyönnit tapahtuu useimmiten kännissä ja neljän seinän sisällä. Meidän pitäisi keskustella miksi me miehet kännätään ja miksi me lyödään sen sijaan että keskustelaan. Intian joukkoraiskauksilla tai googlen hakusanoilla ei ole merkitystä tässä asiassa.

Itse neljän tyttölapsen isänä näen omien muksujeni tulevaisuuden hyvänä Suomessa. En näe sellaisia rakenteellisia esteitä ettei he voisi pärjätä Suomessa. Ainakaan vielä en ole sellaisia vielä huomannut. Kaikki mun muksut tekevät töitä oman tulevaisuuden suhteen. Se on tärkeintä minulle. Kaikkein eniten olen huolestunut ympäröivästä media maailmasta mikä luo ulkonäköpaineita tytöille. Se on taas ihan eri keskustelu.

Yksi "hauska" sattuma kävi tämän kevään ysiluokan koulupäättäjäissä. Jo toinen mun rakkaista lapsista sai peruskoulun päätökseen. Juhlassa oli esiintyjiä, puhuttiin puheita ja jaettiin stipendejä. Ekaksi lavalle tuli oppilaskunnan puhteenjohtaja (tyttö), sen jälkeen esiintyi tyttökuoro, sitten 4 tyttösellistiä, Taustalla pyöri kuvia koulusta. Siellä oli lähinnä kuvia tytöistä ja tyttöjoukkueista. Stipendejä kun jaettiin kolme neljäs osaa meni tytöille. Poikien roolina oli toimia lähinnä roudarina kamojen siirroissa. Tyttökuoro lauloi Erinin laulun "Ei taida tyttö tietää". Siinä kaksi tyttöä liehitteli ainutta poikaa lavalla. Poika oli onnensa kukkoloilla. Laulun lopuksi molemmat tytöt antoivat kevyet läpsyt pojan poskille ja jättivät hänet. Yleisö taputti.

Kevätjuhla on vaivannut mua siitä lähtien. Miksi näin? Suositaanko tyttöjä koulussa, poikia ei koulu vaan kiinnosta, onko pojat laiskoja, pojilla ei ole kunnianhimoa, oliko toi vaan yksittäistapaus vai onko meillä rakenteellisia ongelmia koulujärjestelmästä. Mä en vaan tiedä? Hämmentävää se kuitenkin oli. Loppuvaiheessa kevätjuhlaa mietin että onneksi mulla on tyttölapsia eikä poikia. Siinä vaiheessa havahduin että mitä hemmettiä mä ajattelen...

Ekat terveiset multa tänne. Ehkä kirjoitan joskus lisää.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Hei Carolina! Arvostan sitä, että tasa-arvon edistäminen on sinulle tärkeää. Olisi kuitenkin kiva tuoda sinulle esiin kaksi asiaa:

a) Esittämäsi tiedot perustuvat pääosin virheellisiin tilastoihin. Lue vaikkapa USA:laisen feministin, tohtori Christina Sommersin kirjoja tai blogeja. Sommersin mukaan suurin osa feministien levittämistä tilastoista on silkkaa propagandaa, jolla ei ole mitään tieteellistä pohjaa.

b) Vaikka esittämäsi tiedot ovatkin osin myös virheettömiä, niin voidaan todeta, että aivan samat ongelmat koskettavat myös miehiä. Lue vaikka väitöskirjaani, jossa on tehty vastaavanlainen googletus-tutkimus miehiin ja naisiin liittyen. Negatiivisia ilmaisuja kuten "men are pigs" on monin verroin enemmän verrattuna vastaaviin naisia haukkuviin ilmaisuihin. Vastaavasti väkivaltaa kokeneiden ja raiskatuksi joutuneiden tilastoissa miehet ovat aivan yhtä edustettuja kuin naisetkin: USA:laisessa tutkimuksessa raiskaukseksi määriteltiin se, jos kyselyyn vastaaja on joskus harrastanut seksiä ilman, että on ollut varma siitä, että haluaa seksiä. Kun raiskauksen määritelmä laajennetaan näin laajaksi niin tottahan toki yli 50% naisista on joutunut raiskatuksi - ja myös yli 50% miehistä. Sama pätee väkivaltaan: Jos väkivallaksi määritellään töniminen, läpsiminen tai vapaan kulkemisen estäminen, niin yli 50% miehistä ja naisista on joutunut elämänsä aikana vastakkaisen sukupuolen harjoittaman "sukupuolittuneen" väkivallan kohteeksi.

Olisi kiva joskus tulla pitämään puheenvuoro tai esitelmä kokoomuksen naisille tästä aiheesta - olen kuulunut Tuhatkuntaan koko opiskelija-aikani ja olen ollut kirjoittamassa myös kokoomuksen aatteellista ohjelmaa joskus vuonna yksi ja kaksi.

Toimituksen poiminnat